LCHF Recept.

Mums...

Godis och snacks

Bountybollar

Brända mandlar

Churros

Mandelmassa

 

Recept

Bountybollar

15-20 bollar

Ingredienser:

25 gram kokosfett

½ dl sukrin + ¼ krm stevia

3 dl kokosflingor (100 gram)

1 dl kokosmjölk

 Ca 80 g mörk choklad 70% (någon skrev 200 gram blir bättre)

Smält Sukrin och kokosfett i en kastrull. Sänk sedan värmen och häll i kokosmjölk och kokosflingor. Låt koka ihop lite och platta sedan ut massan i en form och ställ in i frysen ca en halvtimme. Arbeta ihop till bollar som du ställer in i frysen ytterligare en timme.
Smält chokladen i ett vattenbad, ta ut bollarna ur frysen och rulla dem i chokladen, låt stelna i kylen.
Förvara bollarna antingen i kylen eller i frysen.


Gå tillbaka till toppen

Brända mandlar

Ingredienser:

100 g mandlar

90 g sukrin

10 g socker

1 dl vatten

30 g smör

Häll mandlar, sukrin, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt småkoka i 1-1,5 timmar tills vätskan blivit tjockare och brunaktig, och mandlarna har fått en mörkare färg. Tillsätt smöret och låt koka i ytterligare ca 10 min så massan blir blank och gyllenbrun. Fiska upp mandlarna från kastrullen och lägg dem på en smörjd plåt. Låt svalna och bryt sedan isär mandlarna från varandra. Låt gärna stå en dag men åtminstone några timmar för bästa smakupplevelse. 


Gå tillbaka till toppen

Churros

Ingredienser: churros.jpg

1/4 dl grädde 

1/2 dl vatten 

40g smör 

1 krm salt 

3 tsk sukrin 

1/2 dl bakerix 

2 små ägg

Frityrolja (vanlig olja funkar också)

Att rulla i: 

Kanel 

Sukrin

Häll upp grädde, vatten, smör, salt och sukrin i en kastrull och koka upp. När blandningen kokar så ta av kastrullen från plattan och blanda ned bakerix under omrörning. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och rör tills smeten blir tjock och släpper från kanten. Låt svalna i 5 minuter och blanda sedan ned ett ägg i taget medan du rör om ordentligt. Häll olja i en kastrull och värm till 180 grader. Häll smeten i en spritspåse(8 mm stjärntyll)och spritsa ned 2-3 cm lång deg i oljan. Fritera tills degen får gyllenbrun färg och lägg då upp dem på en tallrik med hushållspapper för att få bort överflödig olja. Rulla dem sedan i kanel och sukrin innan de har torkat för mycket så att det fastnar på dem.


Gå tillbaka till toppen

Mandelmassa 

Ingredienser:

2 dl mandel

ca 2 msk sukrin

ca 1/2 msk grädde (ev. mjölk eller vatten)

Skolla och mal mandeln. Blanda den malda mandeln med sukrin och tillsätt grädde tills massan får rätt konsistens.

Ett gott tips är att smälta mörk choklad och sedan rulla mandelmassan till bollar och doppa i chokladen. Man kan sedan rulla bollarna i kokos så att dom inte fastnar på underlaget. 


Gå tillbaka till toppen

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.